|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Damian_89
|
 Problem z OC
Sprawa wygląda następująco : Kupiłem samochód który ubezpieczony był w PZU i w terminie 30 dni nie dałem wypowiedzenia do PZU, bo niewiedziałem, że teraz istnieje teraz taki obowiążek wynikający z Ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych z dnia 22 maja 2003, Dz.U. z 2003 roku, Nr 124, . Następnie ubezpieczyłem samochód w Filarze. Teraz dostałem wezwanie do zapłaty ubezpieczenia, dokładnie 2 raty za 2 połrocze (1 było opłacone przez sprzedawcę). Czy isnieje możliwość odwołania się od spłaty lub jakieś ustawy pozwalajace się odwołać od tej decyzji. W jaki sposób to załatwić ?
|
16 lis 2008, o 16:16 |
|
 |
odszkodowania24.eu
|
 Re: Problem z OC
Musi Pan zapłacić to ubezpieczenie, jeżeli nie wypowiedział Pan umowy w ciągu 30 dni od dnia nabycia pojazdu. Mamy tu do czynienia z podwójnym ubezpieczeniem a żądanie zapłaty przez poprzedni zakład jest zgodne z przepisami ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych, UFG i PBUK.
|
22 gru 2008, o 16:05 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|